Gå til hovedindhold

Hvordan får jeg en Rotoflex seng

Spørgsmål

Har du mon nogle tips til at komme i og ud ad sengen? Jeg har søgt kommunen om en Rotoflex-seng, men har (selvfølgelig) fået afslag. Jeg har simpelthen ikke musklerne til at flytte benene - som for øvrigt også nemt bliver spastiske. Min mand hjælper mig, men kan efter en stor blodprop kun bruge den ene arm, så det er strengt for os begge.

Kommunen mener jeg skal afprøve andre muligheder, f.eks. et løftebånd og en stang til at hæve mig op ved, som monteres på sengen. Min fysioterapeut mener ikke, jeg kan bruge noget af det foreslåede, da jeg ikke har kræfterne til det. Jeg vil godt være selvhjulpen så længe som muligt, så måske har du en idé?

Svar

Alle muligheder skal afprøves, så måske skal du gå med på kommunens ide om at afprøve de ting som de foreslår. På den måde vil du efterfølgende stå bedre til det du reelt søger om; hvis det ved praktisk afprøvning viser sig, at dette bare ikke virker for dig.

Jeg ved, at vi har haft en case i medierne sidste år med et medlem, der også skulle bruge en seng hun selv kunne komme ud af. Hun fik afslag i kommunen, men medhold i Ankesystemet.

Du er naturligvis velkommen til at ringe ind til os og blive skrevet op til en telefonsamtale med vores socialrådgiver i dit nærområde. Tlf.nr. 36 46 36 46.

Jeg håber, at det lykkes for dig at få en optimal løsning.