Gå til hovedindhold

Hvordan får jeg attakbehandling

Spørgsmål

Jeg har et attack i øjeblikket, hvilket jeg ikke har haft i 4 år.

Min situation er den at jeg er flyttet, og derfor også nu er tilknyttet et andet sygehus, og en anden neurolog. Min "nye" neurolog tog rebif fra mig d. 20/8 - "for det hjalp nok ikke mere". Men nu er det jo så at jeg har fået et attack. Dette betyder at jeg er svimmel, har hovedpine, føleforstyrrelser og går dårligere end jeg jeg er vant til.

Jeg fik et brev fra neurologen d. 20/9, om at jeg kunne komme d. 13/10. Min egen læge siger at det vil han ikke blande sig i, for det har han ikke forstand på.

jeg valgte selv at tage til vagtlæge d. 21/9, og der blev jeg startet op med prednisolon 50 mg for attack - så skulle neurologen så overtage næste dag. Problemet er bare at han bliver ved med at holde på, jeg først kan komme d. 13/10 .

Den eneste der har set mig, i hele dette attack-forløb, er vagtlægen. Hverken jeg eller hjemmeplejen ved hvad vi kan gøre nu?

Svar

Hvis man føler, at man har et skleroseattak, skal man sædvanligvis kontakte sin skleroseklinik, hvor sklerosesygeplejersken og/eller neurologen, vil rådgive om det videre forløb.

Hvis symptomerne er beskedne, kan man afvente en naturlig bedring, men hvis attakket er alvorligt, vil man få en hurtig tid til behandling, se også Behandling af attak.

Hvis du føler du har et behandlingskrævende attak, og der er gået noget galt i kommunikationen med din skleroseklinik, kan du enten snakke med din læge om det, eller henvende dig på skadestuen, på hospitalet hvor din skleroseklinik ligger.