Gå til hovedindhold

Hvordan er scleroseramte dækket ved rideterapi

Spørgsmål
Jeg vil gerne spørge om, hvordan personer med sclerose er dækket forsikringsmæssigt ved deltagelse i rideterapi? Rideterapi hører under vederlagsfri behandling og foregår på rideskoler. Er en scleroseramt dækket af rideskolens forsikringer ved fald fra hest, der betyder omkostninger til efterfølgende behandlinger hos kiropraktor og medicinsk? Og hvordan forholder det sig, såfremt der sker varige skader?
Svar

Rideskolen bør have en ansvarsforsikring der dækker skadelidte, men et krav før der er dækning, er at rideskolen af en eller anden årsag kan gøres ansvarlige for den skete skade - det vil sige at det er med en hvis egen accept at man
sætter sig op på hesten. Ansvarsforsikring virker i henhold til erstatningsansvarsloven med de dækninger og dækningssummer der er i den.

Der er mange udfald der kan komme på tale, hvilket gør det umuligt at præcisere hvad der kan forventes udbetalt og erstattet. Det baseres på lægelige ekspertvurderinger. Hvis den enkelte skal være helt sikker på en erstatning, hvis man for eksempel falder ned og brækker ryggen, skal den enkelte selv have tegnet en ulykkesforsikring og være opmærksom på at denne også skal dække under ridning.

Udfordringen ved dette er selvfølgelig at hvis den enkelte ikke har en ulykkesforsikring tegnet før sclerosen blev opdaget, kan det være svært at tegne en nu.