Gå til hovedindhold

Hvordan er jeg dækket ved CCSVI-operation

Spørgsmål
Jeg overvejer at få en CCSVI-operation i Frankfurt, men vil gerne have nogle forsikringsspørgsmål afklaret inden, jeg henvender mig.

Jeg har forstået, at hverken det gule eller blå sygesikringsbevis dækker - er det rigtigt?

Jeg har følgende forsikringer:

- PFA livsforsikring med forsikring for tab af erhvervsevne
- Tryg - nu Nordea Livsforsikring med opsparing, som dækker både min mand og jeg
- Tryg Ulykkesforsikring
- Gruppelivs- og gruppeulykkesforsikring

Hvis jeg dør under operationen, eller hvis der sker andet uforudset under operationen, skal jeg så regne med, at der typisk vil være ændring i forsikringsdækningen?

Vil jeg derudover kunne tegne handicaprejseforsikring? Jeg kan selv gå (nogenlunde) og jeg arbejder endnu (kun fordi jeg har stillesiddende arbejde)? Eller er det bare sådan, at det skal gå godt - ellers vil vi selv skulle klare eventuelle problemer der måtte opstå, uden at kunne få hjælp nogen steder fra?
Svar
Hvad angår dine forsikringer ved dødsfald dækker disse uagtet om operationen er godkendt i Danmark  eller ej, så på det område skal du ikke være bekymret.

Ulykkesforsikring dækker ikke normalt ulykker man har pådraget sig som følge af sygdomme eller sygdomslignende tilstande, betydende at hvis du falder og det kan henføres til sclerosen eller fejlopereres på grund af sclerosen, vil det under normale omstændigheder alligevel være undtaget.

Hvad angår tab af erhvervsevneforsikringen er det ikke sort/hvidt og der bliver jeg nødt til at bede dig kontakte selskabet. Du skal være sikker på at de vil dække, såfremt din tilstand forværres som følge af en ikke godkendt operation.

Slutteligt har du ret i at sygesikringskortene ikke dækker.

Handicaprejseforsikring kan tilbydes i Gouda gennem HGF Forsikring, se mere på www.h-g-f.dk.