Gå til hovedindhold

Hvordan er jeg dækket i forhold til eventuel nedsat løn, i forbindelse med nedsat arbejdstid?

Spørgsmål
Jeg er 39 år og fik konstateret sclorose sidste år. Jeg er forsikret gennem AP Pension og de har udbetalt Kritisk Sygdom til mig. Det, mit første spørgsmål går på, er "tab af erhvervsevne".

Jeg er i dag i et fuldtidsjob og er forsikret til 72% af min nuværende løn ved 50% tab af erhvervsevne. Hvis min arbejdsgiver og jeg bliver enige om nedsat tid (lønnen følger dermed med), bliver min forsikringsdækning så sat ud fra den nedsatte løn, eller hvordan hænger det sammen?

Mit andet spørgsmål er, hvordan det bliver afgjort at jeg har mistet 50% af min arbejdsevne? Som nævnt tidligere, er jeg i et fuldtidsjob, men jeg kan godt mærke at jeg brænder mit lys i begge ender, da jeg ikke både har kræfter til det arbejdsmæssige samt det private. Det er rimelig ok, når jeg "bare" er på kontoret, men mit job indebærer også mange rejser i Danmark og i resten af Europa.

Jeg håber at du kan give lidt råd og vejledning.
Svar
Der er desværre ikke et entydigt svar på din forespørgsel, idet der er forskelle fra selskab til selskab, og jeg kender desværre ikke AP Pensions vilkår.

Det lyder til at du er omfattet af en dækning der giver fuld udbetaling ved 50% mistet arbejdsevne, så det er godt nok. Det svære, er afgørelsen for hvornår man har mistet arbejdsevnen med 50%. Her er først begrebet og .

Midlertidigt er ikke normalt så svært, men varigt, som kommer på tale her hvor tilstanden er kommet for at blive, er en længere proces hvor man skal træde varsomt.

Der kigges på mange ting, herunder din lønnedgang og tidsnedgang, men også om du kan passe et andet job bedre.

Jeg vil anbefale dig at tage et møde med AP Pension, hvor du hører om dine muligheder - gøres det forkert kan det koste dig mange penge.

Du kunne også vælge at bruge lidt penge på en uvildig rådgiver, med speciale i denne type sager.