Gå til hovedindhold

Hvordan dækker erhvervsrejseforsikringen, når jeg har sclerose

Spørgsmål

Jeg har for nyligt fået konstateret sclerose. Lægen sagde at det var en mild version og at det ikke burde være nødvendigt at informere min arbejdsgiver. Men rejser til udlandet er en del af mit arbejde, og i den forbindelse er jeg jo dækket af min arbejdsgivers rejseforsikring (og vist nok også ved erhvervsrejser i DK).

Derfor spørger jeg nu: Skal min arbejdsgiver informere forsikringsselskabet om min sclerose? Så vidt jeg husker er jeg aldrig blevet bedt om at svare på helbredsspørgsmål.

Og i forlængelse af ovenstående: Betyder det ikke noget for prisen på forsikringen at jeg har sclerose? For hvis det gør det, er rejseforsikringselskabet vel nødt til at fortælle min arbejdsgiver hvorfor de gerne vil have flere penge.

Svar

Det er korrekt, at det ikke er nødvendigt at informere din arbejdsgiver i første omgang. Lad det være op til dig selv, da du selvfølgelig bedst kender ham/hende.

Såfremt du rejser i forbindelse med dit arbejde, er du typisk blevet udstyret med et rejsekort/rejsebevis, hvoraf det fremgår i hvilket selskab denne er tegnet.

I første omgang ville jeg kontakte dette selskab og forelægge dem omstændighederne. De har ingen pligt til at informere din arbejdsgiver, og vil som sådan ikke få noget ud af at gøre det. De vil så, udenom din arbejdsgiver, kunne meddele dig hvordan du er stillet på disse rejser - både indenlands og udenlands.

Med hensyn til prisen, vil denne typisk ikke ændre sig, men der kan som tidligere nævnt være visse forbehold når du rejser med sclerose.