Gå til hovedindhold

Hvordan bliver jeg forsikret ved arbejde i udlandet

Spørgsmål

Jeg har sclerose, men fungerer iøvrigt fint i et fuldtids lederjob. Jeg har nu fået tilbudt et job i Laos, og forsøger at tegne en sundhedsforsikring. Organisationen der vil ansætte mig, har en aftale med et internationalt selskab (Van Breda), som også bruges af FN. De har dog afvist at forsikre mig.

Jeg forsøger nu at tegne en forsikring selv i et af de Europæiske selskaber. De afviser ikke på forhånd at forsikre kronisk syge, men vil foretage en vurdering af den aktuelle sag. Kender I til tilfælde hvor danske scleroseramte har kunnet tage arbejde uden for Europa, og altså har kunnet opnå forsikring?

Ved ikke om det er af betydning, men der har ikke været ændringer i min sygdom de sidste 3 år.

Svar
Jeg har, uden held, internt i vores selskab forsøgt at finde et svar til dig, men det lader til at det ikke er ligetil at tegne de ønskede forsikringer i udlandet - ligesom det heller ikke er det herhjemme.

Såfremt der er et selskab i udlandet, der vil forsikre dig, synes jeg at du skal gå den helbredsproces de ønsker i gennem, så du i sidste ende kan finde ud af hvad de kan tilbyde, og om det er med forbehold for sclerosen. Herefter må du jo så tage stilling til hvad du vil.

Slutteligt kan jeg anbefale dig at kontakte "Forsikring og Pension" for yderligere vejledning, dem kan du træffe på tlf. 3343 5500, eller for mere information ved at kigge på www.forsikringogpension.dk.