Gå til hovedindhold

Hvor tit skal jeg til kontrol

Spørgsmål

Jeg har sclerose og bliver medicineret med Avonex. Jeg har forstået, at jeg skal gå til kontrol hver halve år. Dette overholdes ikke, og det virker meget frustrerende på mig. Da jeg startede på medicin, fik lægen oplyst at jeg samtidig er på antidepressiv medicin. Jeg har haft flere psykiske dyk på de 2 år, hvor jeg har fået Avonex. Nu har jeg så læst, at der skal holdes lidt kontrol, da Avonex sandsynligvis kan give depression. Jeg er fuldstændig i vildrede, jeg ringede til sygehuset for at høre, hvornår jeg indkaldes i oktober, for så er det et halvt år siden, jeg var der sidst. Jeg fik af vide, at der kunne gå flere måneder, da det jo lige havde været sommerferie. Hvad gør jeg, og hvor kan jeg få hjælp?

Svar

Hvert halve år er defineret som plus/minus 1-2 måneder fra halvårsdato, og efter 2 års behandling er det årlig kontrol, hvis lægen vurderer, at der er tilfredsstillende sygdomskontrol på Avonexbehandling. Mange og nok snarere alle scleroseklinikker er meget pressede med tider, bl.a. pga. mange behandlingsskift i forbindelse med at der løbende kommer ny medicin på markedet.

Hvis du har attakvis sclerose, har du evt. mulighed for at skifte behandling. Prøv at ringe til klinikken igen, og fremfør din bekymring over om Avonexbehandling indvirker på din depression, og hvis det ikke giver resultat, kan din egen læge evt. prøve at ringe og se om det hjælper.