Gå til hovedindhold

Hvor ofte skal jeg til kontrol

Spørgsmål

Jeg var, for noget tid siden, til min årlige kontrol på sygehuset. I midten af september var jeg der så igen, hvor jeg fik at vide at proceduren var lavet om.

Efter undersøgelsen fik jeg at vide, at jeg ikke skulle have en ny tid, fordi jeg ikke havde de store problemer og alt var som sidst. Hvis jeg skulle få nogle problemer, skulle jeg kontakte min læge og få en henvisning.

Jeg blev glad, fordi alt var som det skulle være, men også lidt ked af det, fordi jeg følte at nu kunne jeg sejle min egen sø. Kan dette være rigtigt?

Jeg fik også at vide, hvis de fandt noget nyt medicin, ville jeg blive kontaktet.

Svar

Hvis der er aktivitet i sklerosen og man er i medicinsk sygdomsdæmpende behandling, skal man ses i en skleroseklinik mindst to gange om året. Hvis sklerosen ikke er aktiv, er det op til scleroselægen at vurdere hvor ofte man skal ses.

Oftest kommer mennesker med sklerosesymptomer til ambulant kontrol med jævne mellerum, hvor man undersøger behovet for behandling og eventuel lindring af symptomerne.

Hvis der ikke er nogen behandlingskrævende symptomer og der heller ikke er behov for sygdomsdæmpende behandling, kan man aftale, at man i fremtiden ses efter behov.