Gå til hovedindhold

Hvor ofte kan man få vederlagsfri fysioterapi

Spørgsmål

Jeg fik konstateret sclerose i 1972. Jeg oplever mange muskelsmerter og har derfor, siden marts 1993, gået til fysioterapi for at afhjælpe disse smerter.

Da det er et tilbagevendende spørgsmål, hvad man må få af behandlinger, det vil sige hvor længe (tidsmæssigt) og hvor tit (hvor mange gange om ugen), vil jeg gerne vide lidt mere om de lovgivningsmæssige rammer herfor.

Jeg spørger til dette, da jeg selv mener, at jeg har brug for så meget behandling som jeg overhovedet kan få, og derfor ville det være rart at kunne henvise til en eventuel max behandlingsramme herfor.

Jeg går til styrketræning i varmtvandsbassin 1 gang ugentligt og styrketræner flittig hjemme. Desuden får jeg medicin for hjerteflimmer, efter en balonudvidelse.

Svar

Der er ingen lovgivningsmæssige rammer for minimum eller maximum behandling. Så der er ingen fakta behandlingsramme at henvise til.

Der er med andre ord ikke fastsat en bestemt tidsmæssig længde eller hyppighed for vederlagsfri behandling. Behandlingen gives på grundlag af en individuel vurdering. Det vil sige, at på basis af en undersøgelse vil din fysioterapeut vurdere den behandlingsmængde du har behov for. Det betyder, at alt efter dine symptomer kan behandlingen være af kortere eller længere varighed.

Min erfaring er, at nogle får behandling 1 gang om ugen, mens andre i en periode får flere behandlinger. Det er heller ikke ualmindeligt at man af og til holder pause i behandlingen. Men igen det afhænger af lige præcis dine problemer.