Gå til hovedindhold

Hvor mange attaks skal der til før jeg kan få udbetaling

Spørgsmål

Jeg har fået konstateret sclerose i marts 2008, efter MR-scanning, rygmarvsprøve og nerveledningsundersøgelse. Lægen har konstateret at jeg har haft 1 attak, som har påvirket mit højre øje - det har dog ikke har været noget jeg har lagt mærke til, da synet ikke forsvandt. jeg har desuden haft oplevet føleforstyrrelser i hænder og fødder, og er så nu, efter 2,5 år, dianogstiseret med sclerose.

Jeg har igennem mit job forsikring hos PFA, og har derfor anmeldt min sygdom til dem. De har dog afvist dette, da de ikke mener jeg har haft de 2 krævede attaker.

De har korrespoderet med min læge på scleroseklinikken. Hendes svar til mig er: "Det er desværre ikke første gang der er forskel på den lægelige definition og penisionsselskabernes diffinition".

Dette kan jeg jo så også se, ved at man hos PFA skal have haft 2 attaker før de accepterer diagnosen. Jeg har dog lidt svært ved at få denne uoverensstemmelse til at passe sammen, og min læge mente at jeg skulle kontakte Jer, for at høre om I har været ude for dette før?

Mit spørgsmål er derfor: Skal jeg acceptere denne afgørelse, eller hvad gør jeg i sådan en sag?

Svar

Det er korrekt hvad din læge siger, der er forskelle i kriterier i selskaberne for hvad der skal til før man kan få udbetaling. Nogle selskaber stiller krav om flere attacker.

I Topdanmark udbetaler vi som udgangspunkt efter diagnosen er stillet og skeler ikke til hvor mange attacker der har været. Det kan altid diskuteres om diagnosen kan stilles efter 1 attak, men hver situation er jo forskellig.

Hvordan PFA dækker helt præcist, der må jeg henvise dig til dine betingelser.