Gå til hovedindhold

Hvis jeg falder i løn, falder min dækning ved tab af erhvervsevne så også

Spørgsmål

Jeg er ramt af primær progressiv MS. Jeg har p.t. en arbejdsfunktion som er alt for stressende i forhold til min sygdom, hvorfor jeg har søgt om fleksjob.

Min arbejdsgiver vil godt tilbyde mig flekjob. Da det betyder andre funktioner med mindre ansvar, vil konsekvensen være en lønnedgang.

Jeg har en pensionsordning med tilhørende TAE samt kritisk sygdom. Sidstenævnte har jeg fået udbetalt. På min TAE er jeg jo sikret, således at den supplerer fra det offentlige til 80% af min nuværende løn.

Mit spørgsmål er: Hvis jeg går på fleksjob og dermed går ned i løn og jeg så senere kommer i en tilsand hvor jeg slet ikke kan arbejde, hvordan er jeg så stillet? Vi jeg fortsat være dækket op til min nuværende løn? Er der desuden andre forhold jeg skal være opmærksom på?

Svar

Dit spørgsmål kan ikke besvares simpelt, da der er forskellige i betingelser selskaberne i mellem.

Dog kan jeg klart fortælle dig at der er en risiko for at din dækning vil falde, ikke ved de 80%, men idet din løn falder og dækningen jo er en procentdel af lønnen. Så i værste fald kan din indtægt falde løbende, også med baggrund i andre faktorer, som for eksempelvis nedsat arbejdstid, og når du på sigt opfylder kravet til udbetaling er din løn væsentlig mindre end den er idag.

Jeg vil kraftigt anbefale dig at tage dit pensionsselskab med på råd/tale, om hvordan deres regler er, samt læse betingelserne der gælder for din forsikring.