Gå til hovedindhold

Hvilken forsikring skal jeg søge erstatning fra

Spørgsmål
Jeg fik konstateret sclerose for 13 år siden i de Forenede Arabiske Emirater, og modtog gennem 6 måneder medicin, som jeg fik tilsendt fra Danmark.
Da jeg kommer hjem, bliver jeg henvist til en scleroselæge - troede både jeg og min egen læge - og han kigger lidt på mig, og mener at "jeg er som en rask", de papirer har jeg nu kæmpet med i 13 år, og har lige fundet ud af, at han ikke var scleroselæge, og at der ikke er oprettet en journal på mig som sclerosepatient i Danmark.

Derfor skal jeg nu i november og december igennem en række undersøgelser, og vil den 13. december formentlig blive oprettet som sclerosepatient. 
Jeg finder så ud af her i foråret, at min forsikring dækker kritisk sygdom - altså sclerose. 
Vi har dog ikke det samme selskab, som da jeg boede i de Forenede Arabiske Emirater, så hvordan skal jeg søge om engangs beløbet fra min kritisk sygdomsforsikring, skal jeg søge som "konstateret i 1998" eller som "konstateret i Danmark den 13. december 2011?
Svar
Jeg vil først og fremmest anbefale dig at kontakte dit nuværende selskab med henføren til den danske diagnose, da muligheden for erstatning nok er bedst der.
Du kan være ramt af forældelse på den ældre forsikring, og det kan være der ikke ligger en egentlig kritisk sygdomsforsikring, da denne dækning først rigtig er kommet til i sidste årti.

Det er diagnosen der udløser erstatningen, men i værste fald, kan det nuværende selskab afslå dækning såfremt diagnosen er stillet inden forsikringen trådte i kraft hos dem. Derfor er det vigtigt for dig, at du holder fast i at diagnosen er sat den 13. december 2011