Gå til hovedindhold

Hvilken dosis Saroten

Spørgsmål

Jeg har læst alle jeres svar igennem omkring smerter og føleforstyrrelser, og I anbefaler flere gange at prøve Saroten imod såkaldte neurogene smerter, som der forekommer ved sclerose. I skriver også, at Saroten er et antidepressivt middel. Betyder det, at man skal være nervøs for at tage denne medicin, og skal man trappes ud af det efterfølgende? I skriver også, at man som regel starter med at tage Saroten i små doser - sædvanligvis en lavere dosis end der anvendes ved en depression.

I forlængelse af ovenstående er mit andet spørgsmål så: Hvad er en lille dosis? Hvor mange mg. vil man typisk starte op på? Jeg har læst på www.medicin.dk, i forsøget på at blive klog på det, men der står medicinen kun anvendt i forbindelse med behandling af depression?

Svar

Du har ret i at Saroten er antidepressiv medicin, men præparatet bruges stort set ikke længere mod depression. Derimod benyttes det hyppigt på smerteklinikker og i neurologisk regi, ved behandling af nervesmerter. Da mennesker med sklerose har meget forskellig følsomhed for medicin og bivirkninger, er det altid klogt at trappe Saroten langsomt op.

I den forbindelse vil man ofte starte med 10 mg, to til tre gange dagligt, der trappes op med én tablet hver anden dag. Man kan også starte med depot formuleringen på 25 mg, der oftest tages til natten. Slutdoser mellem 20 og 50 mg er nok det mest almindelige. Hvis der ikke er generende bivirkninger og effekten udebliver, kan man dog i visse tilfælde trappe op til 75-100 mg fordelt på 2-3 doser, afhængig af om man bruger normale tabletter eller depot tabletter.