Gå til hovedindhold

Hvem kan udskrive Fampyra

Spørgsmål
Kan jeg bare bestille en tid hos min praktiserende læge og få en recept på Fampyra?
Jeg går, men med stok eller rollator. Hvad skal jeg have med af oplysninger til lægen, jeg går ikke ud fra hun er opdateret?
Svar
Fampyra kan udskrives af alle speciallæger i neurologi, dvs neurologerne på hospitalerne og privat praktiserende neurologer, men altså IKKE almen praktiserende læger.  

Det fungerer sådan, at man får udleveret Fampyra af lægen i en prøveperiode på to uger. Herefter evalueres effekten af produktet (bla. ved at man laver en gangtest før og efter), og hvis læge og patient i fællesskab finder ud af, at patienten har gavn af Fampyra (hvilket er tilfældet for ca. 1/3 – halvdelen), så kan lægen udskrive det på recept til patienten og på patientens vegne søge om enkelttilskud til lægemidlet (det er ret dyrt, koster pt. ca. 150,-/dagen dvs. omkring 4.200 om måneden).  

Det er lægemiddelstyrelsen, der så afgør om patienten er berettiget til enkelttilskud, som gives efter de almindelige medicintilskudsgrænser – se her: http://laegemiddelstyrelsen.dk/da/topics/statistik,-priser-og-tilskud/tilskud-til-medicin/tilskudsgraenser