Gå til hovedindhold

Hvad står der i min MR beskrivelse

Spørgsmål
Jeg vil gerne spørge, om I kan oversætte denne MR-scanning, og om det evt. har med sclerose at gøre?

Der står: MR-scanning af cerebrum med standardsekvenser uden intravenøs kontrast, viser massive WM-læsioner subkortikalt og kortikalt bilateralt i cerebrum uden aktivitet på diffusionssekvenser. Der ses midtstillet normalt kalibreret ventrikelsystem, normale gyri og sulci. mr-diagnose: multible WM-læsioner i begge hemisfærer kortikalt og subkortikalt.

Svar
Du ønsker at jeg "oversætter" ordlyden i din MR skanningsbeskrivelse.
Der beskrives primært WM-læsioner (WM er en forkortelse af white matter på engelsk, som betyder hvid substans på dansk og karakteriserer den del af hjernen, hvor nervecelleudløberne er beklædt med fedtvæv og derfor fremtræder hvid) subkortikalt (lige under hjernebarken) og kortikalt (i hjernebarken). I øvrigt beskrives normale forhold sv.t. ventrikelsystem (hjernens væskefyldte hulrum), gyri og sulci (hjernevindingerne).
Den karakteristiske lokalisation for WM forandringer ved MS er primært omkring hjernens væskefyldte hulrum (ventrikler), i tæt tilslutning til hjernebarken (juxtakortikalt), i hjernebjælken (corpus callosum) og forekommer også i hjernestammen, lillehjernen og rygmarven.

Jeg kan ikke se at der er beskrevet forandringer i disse områder hos dig. Jeg kan ikke vurdere om din skanning er karakteristisk for MS, da det kræver at billederne kan ses. Det vil i praksis være dine symptomer og forløb, samt resultatet af MR og andre undersøgelser, der kan afgøre, om du har MS.