Gå til hovedindhold

Hvad sker der hvis min søn låner min invalidebil og han skader den

Spørgsmål

Nu har jeg længe diskuteret med min søn på 23 år angående det med at låne min invalidevogn, så nu håber jeg du kan hjæpe med at afklare noget for mig: Jeg mener ikke han må ligge og køre rundt i den, blandt andet på af hensyn til eventuelle skader. Hvem kommer til at betale hvis enten han rammer en anden bil eller omvendt?

Det skal lige siges at han slet ingen forsikringer har af nogen art. Ved godt det er mig/min bilforsikring der normalt skal dække hvis jeg rammer en bil, men hvad hvis en anden rammer ham? Er det så ikke også min forsikring der skal dække, da det er min bil der har været involveret i uheldet?

Svar

Du har fuldstændig ret i at hvis din søn er skyld i skaden, vil det være din forsikring der skal dække skaden. Dette kan for dig medføre at du skal betale en selvrisiko og/eller får et bonustab på din bilforsikring, og dermed en fremtidigt højere præmie. Hvis der en en der påkører din bil, uanset om det er dig eller din søn der kører bilen, vil det i første omgang være dit forsikringsselskab der går ind i sagen og også dem der starter med at betale for en eventuel reparation af din bil.

Men da dit forsikringsselskab retter regres mod modpartens forsikringsselskab, vil regningen i sidste ende her, og du skal hverken betale selvrisiko eller får et bonustab. Det er altid bilforsikringen der kommer på tale når skaden sker på færdselslovens område, så en eventuel privatansvarsforsikring vil aldrig komme på tale.