Gå til hovedindhold

Hurtig behandling, hvor hurtigt

Spørgsmål

Min mand har fået konstateret sclerose, hvorfor vi nu venter på at komme til på sygehuset (der er 1 måneds ventetid).

Vi har under diagnosticeringsforløbet været tilknyttet et andet sygehus end ovenstående, som hele tiden har sagt, at tiden er utrolig vigtigt, det vil sige at det er vigtigt at komme hurtigt i gang med medicineringen.

Min mand fik dianosen den 9/9-09 og fik en behandling mod sit anden attak. Det har så taget 1 måned inden hans sag blev flyttet fra det ene sygehus til det andet, og der skal en læge så selvfølgelig sætte sig ind i sagen.

Jeg er selvfølgelig urolig for om tiden går og der kan ske skader, som ikke kan genoprettes. Ydermere har vi selvfølgelig også en masse spørgsmål vi gerne vil have svar på, derfor syntes det lang tid at skulle vente yderligere en måned.

Har vi grund til bekrymring?

Svar

Det er rigtigt, at vi i dag starter sklerosebehandling tidligere end man gjorde for nogle år siden. Det betyder dog ikke, at der er tale om at man nærmest akut skal i gang med behandlingen.

Sklerosebehandling virker forebyggende og standardbehandling med interferon-beta eller Copaxone dæmper i gennemsnit sygdomsaktiviteten med ca. 1/3.

Da de patienter, der starter behandling, har haft ca. 1 attak om året i gennemsnit, er det ikke sandsynligt, at 1-2 måneders ventetid på behandling vil påvirke langtidsforløbet af sygdommen.