Gå til hovedindhold

Humira kan íkke bruges til MS

Spørgsmål
Jeg er netop blevet sat i behandling med Humira Adalimumab (mod collitis ulserosa) og læser nu, at en af de mulige bivirkninger er udvikling eller opblussen af sclerose. Da jeg samtidig har sclerose på 7. år, hvilket behandles med Rebif, bliver jeg naturligvis temmelig nervøs.

Jeg har naturligvis informeret min læge om min sclerose og har stillet alle tænkelige spørgsmål om mulige krydspåvirkninger af medicin og den slags, så jeg forstår ikke helt, hvordan han kan finde på at give mig netop denne medicin. Hvad er din vurdering, bør man som sclerosepatient behandles med Humira?
Svar
Hvis du både har sklerose (MS) og colitis ulcerosa, er Humira Adalimumab (TNF-alfa hæmmer) ikke den rigtige behandling, da undersøgelser har vist øget MS-aktivitet, ved behandling med dette præparat.

I stedet kan man med fordel behandle begge sygdomme med MabThera (Rituximab), omend der fortsat er begrænset dokumentation for effekten af MabThera ved MS.

Du må derfor snakke med din skleroselæge om den videre behandling, og skleroselæge og reumatolog bør også drøfte det videre behandlingsforløb sammen.