HPV vaccination og sklerosebehandling
d. 23 juni 2010

Jeg er en kvinde, der ofte har haft atypiske celler i underlivet. I 2009 fik jeg foretaget en keglesnit operation, og den viste ikke noget abnormt, jeg fik så lavet et nyt skrab 5 måneder senere, der igen viste atypiske celler.
Jeg var så til gynækolog igen i går, og hun anbefalede mig at få livmoderhalskræftvaccinen mod HPV, selv om jeg falder udenfor rammerne for alder. Jeg syntes også selv det er en god ide. 

Mit spørgsmål er om Rebif kan gå ind og ændre på vacciner, så det ikke helt har samme effekt? bliver der en vis immunitet over for de stoffer man får, når man vaccineres? Vaccinen er jo ret dyr og jeg selv skal betale for den. Tror du den er nytteløs?

Behandling med Rebif og andre former for interferon-beta, glatiramer acetat (Copaxone) og Tysabri menes ikke at påvirke effekten af vaccinationer.

Andre former for behandling, for eksempel mitoxantron, kan nok til en vis grad dæmpe effekten af vaccinationer. Der er med andre ord ikke grund til at tro, at Rebif skulle modvirke effekten af vaccination mod HPV.
Der er heller ikke noget, der tyder på, at HPV vaccination er forbundet med øget risiko for at få et skleroseattak.

Skrevet d. 23 juni 2010