Gå til hovedindhold

Hjertesygdom eller MS

Spørgsmål
Jeg har i en måneds tid haft ondt i venstre side af brystkassen, ud i venstre arm og omme i mit skulderblad. Jeg har været indlagt 2 gang på hjerteafdelingen på et sygehus, til observation for hjerteproblemer. Her har intet været at finde. Mangler nu kun at få tjekket kranspulsårene for at få alt vedrørende hjertet udelukket.

Jeg har selv en mistanke om, at det måske er en kombination at følelsesforstyrrelser og spasmer.

Smerterne kommer og går, ligesom de også varierer i intensitet og i hvordan de føles. Nogle gange føles det knugende og tykkende i bryst, skulderblad og arm, og andre gange støder det ud i armen. Nogle dage er det meget slemt, andre dage mærker jeg intet.

Det eneste smertestillende der har virket, er nitroglycerin. Jeg har fået at vide, at det også virker mod spasmer i spiserøret. Virker det så mon også mod spasmer fra scerlosen?

Det er, som beskrevet, kun ensidigt - kun i venstre side. Har også haft problemer med følelsesforstyrelser på mit venstre lår. Har desuden, for et par måneder siden, har en måned med svimmelhed. Det føltes som om jeg var fuld.

Kan smerterne i bryst, arm og skulderblad stamme fra sclerosen?
Svar
Man kan ikke forestille sig at nitroglycerin har nogen effekt på spasmer ved sclerose.

Hvorvidt du har et attak, der giver smerter i venstre skulder og venstre side af brystet, kan ikke udelukkes. Du fortæller at du også har haft føleforstyrrelser på venstre lår og været svimmel i en periode. For at undersøge om sclerosen kan være årsag til dine smerter, må man MR-scanne hals-og brystdelen af din rygmarv og se efter plak i det relevante område.

Under alle omstændigheder, må dit hjerte undersøges grundigt, så man er helt sikker på at du ikke har en hjertesygdom.