Gå til hovedindhold

Hjælpemidler til pc og fjernsyn

Spørgsmål
Min mand, der er 70 år og har sclerose, bruger det meste af sin tid på at sidde ved computeren eller se TV. Hans hænder generer ham mere og mere, og han har næsten ingen føling i højre side.

Han kan således ikke styre en almindelig mus, men bruger den elektroniske som er indbygget i computeren. Han kan heller ikke mere skifte kanal på TV.

Der er mange andre ting, han heller ikke kan, men disse to ting betyder så meget for ham i hans hverdag. Mit spørgsmål er derfor: Kan man gøre noget for at afhjælpe den manglende følelse i hånden, i form af, om der er andre hjælpemidler, han kan få?

Neurologen siger, vi ikke rigtig kan gøre noget. Min mand har vederlagsfri fysioterapi 4 gange om ugen.
Svar
Jeg vil anbefale jer at søge jeres kommune og få råd og vejledning for valg af egnet styringsredskab af mus og fjernbetjening. Der er mange løsningsmuligheder og det er godt at få professionel hjælp til dette.

Se eventuelt mit tidligere givne svar her på hjemmesiden, af den 09.09.2010, om valg af mus, eller se internetsiden: www.hmi-basen.dk.

Kommunen vil samtidig kunne vurdere, om der kan gives støtte til anskaffelsen af hjælpemidlerne.

Jeg kan se, at din mand er meget aktiv med hensyn til træning og sammenholdt med hvad jeres neurolog siger, kan den manglende følelse i hænderne nok ikke afhjælpes – dog er det forsat vigtigt at din mand træner sine hænder og resten af kroppen, for at holde sig i gang.