Gå til hovedindhold

Hjælp jeg skal flytte til USA

Spørgsmål

Jeg er 38 år og "rask" sclerose-ramt. Jeg fik diagnosen i 2011, havde 1 år med attakker, fik Avonex til at starte med og har været rask siden. Siden oktober 2014 har jeg fået Tecfidera uden problemer. Jeg er ansat i et dansk firma og har fået job i North Carolina, USA. Hvad gør jeg med Tecfidera?

1) Hvordan fungerer det i USA? Det er med opholdstilladelse og arbejdstilladelse, men jeg er jo stadig dansk statsborger.

2) Er Tecfidera sygehus-medicin i USA?

3) Er det amerikanernes Heath Care Insurance der betaler?

4) Er der egenbetaling?
 

Svar

Med det kendskab jeg har til det Amerikanske sundhedssystem, betales MS behandling af ens sygeforsikring, og hvis du ikke er amerikansk statsborger, med dækkende forsikringsordning, skal du selv tegne en forsikring, hvilket nok bliver svært. De tilfælde jeg kender til, hvor danskere tager til USA og arbejder, har der været enkelte tilfælde, hvor virksomheden ordner og betaler det forsikringsmæssige.

Flertallet har valgt en løsning, hvor de kommer hjem, går til kontrol og henter medicin hver 3. måned i Danmark. Det forudsætter dog, at man stadig er dansk statsborger og har folkeregisteradresse i Danmark.
I USA udskrives medicinen af en neurolog, og hentes på et apotek.