Gå til hovedindhold

Herpesmedicin mod MS

Spørgsmål
Jeg har læst en spændende artikel om forskning, af hvor sclerosen begynder. Af den kan jeg se, at man har opdaget at der er betændelse i hjernen i starten af sygdomsforløbet.
http://www.scleroseforeningen.dk/da/Forskning/2011/ny-viden-om-hvor-scl…  

Mit spørgsmål er har man prøvet at behandle med midler mod herbes under et attak?
Grunden til dette spørgmål er at min mand som har haft sclerose i knap 2 år og min søn for 19 år siden blev ramt af samme virus (som ikke var herbes). Min søn (den gang 1½ år) udviklede hjernebetændense og blev behandlet med zovirax med rigtig god virkning.
Svar
Det er rigtigt at man formoder, at herpesvirus, nærmere bestemt HSV-4 (mononukleose) og HSV-6 (tre dages feber), har sammenhæng med MS, hvor virus til forveksling ligner en del af overfladen på fedtvævet i hjernen (myelin). Derved kan den autoimmune reaktion startes hos disponerede mennesker. Populært sagt vil immunsystemet således angribe nervesystemet, i den "tro" at det er fremmed virus.

Når fejlkodningen af immunsystemet først er sket, er selve virus ikke nødvendig for at MS sygdomsprocessen kan fortsætte. Man har alligevel forsøgt at behandle MS med medicin mod herpes (valaciclovir), hvilket desværre ikke havde nogen effekt.