Gå til hovedindhold

Helhedsorientering om støttemuligheder

Spørgsmål

Vi er kommet i den uheldige situation, at min far har fået konstateret primær progressiv sclerose, og i den forbindelse er han allerede hårdt ramt i forhold til gangfunktion og mange andre funktioner. Derfor kræver han jo en del hjælp fra min mor, der udover er der jo også alle de huslige pligter. Så mit spørgsmål går på, om det er muligt at få støtte fra kommunen, så min mor kan gå ned i tid. Så der er mere tid til tingene - altså en form for tabt arbejdsfortjeneste. Min far er ved og få tilkendt førtidspension.

Svar

Jeg kan forstå, at der er sket en stor forandring på ganske kort tid. Jeg forstår det også sådan, at der i det kommunale system er ved at ske en afklaring omkring økonomien for din far fremadrettet. Kommunen er også forpligtet til at yde en helhedsorienteret indsats, det indebærer, at din far og mor skal vejledes om hvilke muligheder, der måtte være for støtte generelt.

Som sådan er der ikke konkret mulighed for dækning af tabt arbejdsfortjeneste, men der kan være andre muligheder alt afhængig af behovet. På Scleroseforeningens hjemmeside kan du finde nogle Lovgivningssider, der beskriver nogle muligheder. Her tænker jeg primært på mulighed for dækning af merudgifter, personlig hjælp, hjælpemidler og ledsageordning.

Jeg vil også gøre opmærksom på, at dine forældre har mulighed for at tage kontakt til Scleroseforeningens socialrådgiver i det område, hvor dine forældre bor. Helt konkret sker det ved opringning direkte til Scleroseforeningen med anmodning om en samtale, hvorefter kontakten vil blive formidlet til socialrådgiveren i deres området.