Gå til hovedindhold

Har sclerose indvirkning på tænder og tandkød

Spørgsmål
Da jeg var til tjek hos min tandlæge, bad han sekretæren om at notere min sygdom, da dette kunne have eventuelle indvirkninger på mine tænder.

UPS og åh nej tænker jeg bare, ikke nok med at jeg ikke bryder mig om at være hos tandlæge, men skal det nu blive værre?

Kan man søge om hjælp til tandlægeregningen evt. hos Scleroseforeningen?
Svar
Der er ikke nogen direkte indvirkning på tænderne og tandkødet, når man har diagnosen sclerose, så det skal du ikke være nervøs for. Der er ikke nogen øget risiko for "huller i tænderne " og paradentose. Det som flere har oplevet og som jeg også tidligere har fået spørgsmål om er en ændret følelseopfattelse. Ligeledes kan nogle opleve følelsesudfald.
Så hvis du ellers er i stand til at opretholde en god mundhygiejne, skulle du ikke få problemer. 

Det at din tandlæge noterer din sygdom, er noget han skal. Vi skal sørge for at være orienteret om sygdomme og medicinforbrug med mere på alle vores patienter, så vi kan tage de hensyn der skal til.  

Vi har i Scleroseforeningen et individuelt legat man kan søge, her er et link til vores hjemmeside, hvor du kan læse om reglerne.
Derud over skal du have et prisoverslag fra en tandlæge, og det vil derefter være en individuel vurdering, om du kan få et legat til din tandlægebehandling, se link;   http://www.scleroseforeningen.dk/LivetMedSclerose/Legater.aspx