Gå til hovedindhold

Har min datter sclerose 2

Spørgsmål

Jeg er 48 år og har mildt forløbende sclerose. Jeg skriver til Jer, da jeg er bekymret for min datter på 17 år, som har haft kyssesyge da hun var 14 år gammel og blev behandlet for boreliose i 10 års alderen.

Hun har periodevis brændende smerter i højre bryst - smerter som startede for mere end et år siden (hun havde i starten en knude som blev behandlet med penicillin). Jeg hører hende desuden ofte fortælle, at hendes fødder gør ondt, ligesom hun ofte føler sig meget træt.

Jeg havde selv kyssesyge da jeg var omkring 14 år. Desuden oplevede jeg også problemer med mine fødder, da jeg var omkring 18 år, som for en kort periode ikke rigtigt fungerede og gjorde ondt. Jeg har for nyligt fået at vide, at det var et attak.

Jeg oplever også selv brændende smerter i min rygsøjle og i brystregionen.

Min datter kender ikke til disse symptomer hos mig. Jeg er nu bekymret for, om hun kan have udviklet sclerose, og jeg ved ikke rigtigt hvordan jeg skal forholde mig. Jeg ønsker ikke at skræmme hende ved at bede hende om at få det undersøgt, hvis det er unødigt. På den anden side, ville hendes chancer måske være så meget bedre, hvis en eventuel sclerose blev opdaget på et så tidligt tidspunkt som muligt.

Hvad skal jeg gøre?

Svar

Dit spørgsmål ligger tæt op ad et tidligere spørgsmål på hjemmesiden, se Har min datter sclerose, og svaret er stort set det samme.

Til dig vil jeg dog desuden sige: Der er en forklaring på hendes smerter i brystet, hvor hun tidligere har haft en knude, og hendes smerter i fødderne og trætheden kan have mange mange andre og mere sandsynlige årsager.

Hvis din datter ikke har haft reelle neurologiske symptomer, er der ikke grundlag for at undersøge hende for sclerose, og det er nok det, man må lade sig vejlede af i denne situation.