Gå til hovedindhold

Har jeg et attak

Spørgsmål

Jeg har haft sclerose i 4 år nu, og er nok en af dem som ikke er så hårdt ramt. Jeg er i flexjob 15 timer om ugen pga sclerosetræthed. Jeg er begyndt at have meget ondt i mine ben, det er mine lårmuskler der er ømme, som om jeg har været i træningscentret flere timer igår, hvilket ikke er tilfældet. Jeg har heller ikke været mere fysisk aktiv end normalt. Kan det være spasmer? Ville man ikke kunne mærke det på anden måde end meget ømme muskler? Mine ben er også tunge og trætte, kan det være et attack? Hvad kan jeg gøre for at afhjælpe det?

Svar

Det er svært for mig at svare præcist på, hvad dine symptomer skyldes. Mere generelt kan jeg sige, at hvis man udvikler tunge og trætte ben og samtidig får ondt i musklerne - hvilket kan være overbelastning pga. den nedsatte kraft i benene - vil man primært tænke på, at et attak er årsagen.
Spastiske symptomer viser sig derimod ved, at musklerne bliver spændte og stive, og der kan være tendens til spasmer, som kan have forbigående smertefuld karakter. Umiddelbart lyder dine symptomer derfor mest som et attak.