Gå til hovedindhold

Handleplan efter servicelovens § 141

Spørgsmål

Kan min datter der er hårdt ramt af sclerose, bundet til en kørestol og bor på plejehjem få nedsat eller helt blive fri for at betale børnebidrag til 3 børn på henholdsvis 6, 10 og 11 år?

Svar

Du skriver ikke noget om efter hvilke regler, din datter modtager førtidspension. Der er ikke samme regler for førtidspensionister med tilkendt pension før og efter 1.1.2003. Personer med tilkendt førtidspension før 1.1.2003 kan søge særligt børnetilskud til delvis betaling af bidrag. Ansøgning herom sker til Udbetaling Danmark. Personer med tilkendt førtidspension efter 1.1.2003 har ikke samme mulighed. Bidraget er fradragsberettiget, men jeg er helt klar over, at til 3 børn er der, selv efter et skattefradrag, et stort beløb at betale. Eftergivelse er ikke umiddelbart en mulighed, men der kan laves en afdragsordning. Bemærk dog, at der kun er skattefradrag for det betalte beløb.

Jeg håber, at din datter er vejledt om hvilke muligheder, der generelt er for tilskud efter andre regler. Kommunen har selvfølgelig en generel vejledningsforpligtelse, men jeg er udmærket klar over, at det ikke er nemt at få kontakt med de personer, som kan oplyse om mulighederne. Jeg går ud fra, at din datter har fået udarbejdet en handleplan efter servicelovens § 141. Ved udarbejdelse af en handleplan er der mulighed for at få gennemgået formål med indsats og de indsatser, der er nødvendige.

Hvis din datter/du ikke har kontakt med Scleroseforeningens socialrådgiver i det område, hvor din datter bor, vil jeg oplyse om denne mulighed, hvis din datter er medlem af Scleroseforeningen. Scleroseforeningens socialrådgiver har mulighed for at drøfte de muligheder der generelt måtte være. Hvis din datter/du er interesseret kan henvendelse ske til Scleroseforeningen tlf. 36 46 36 46, der kan oplyse om navn og træffetid.