Gå til hovedindhold

Handicapegnet bolig

Spørgsmål
Jeg bor sammen med min ex-mand i et hus som han ejer. Huset er, over tid, blevet istandsat sådan at det er handicapvenligt - dog er det et problem at huset er i 2 plan, hvorfor det er blevet sat til salg.

Grunden til at jeg nu skriver til dig, er at min ex-mand er blevet arbejsløs og grundet den økonomiske nedgang det fører med sig, tror vi ikke at der er økonomi til at blive i boligen til mere end 1. januar 2010.

Vii står derfor og skal bruge en handicapbolig, hvor der er plads til min ex-mand og jeg samt 1-2 handicaphjælpere. Vi er på akutlisten hos kommunen, men problemet er også at der ikke findes en bolig hos kommunen som er handicapegnet, i den størrelse som vi er berettiget til. Som det er nu, siger de at vi kan få en på 60 kvm - da det er af en sådan størrelse de råder over - når en sådan bliver ledig. 

Hvilke muligheder er der, inden for loven, i forhold til at kommunen kan hjælpe os? Skal de købe en bolig der er egnet, når de nu ikke i forvejen har en der kan imødekomme vores krav/behov?

Der er 1 mulighed i boligselskabet og til denne er ventetiden ca. 7 år.

Nu hvor jeg har difg, vil jeg også gerne høre, præcis, hvor mange m2 er vi beretittiget till, når vi er: 1 kørestolsbruger, en 1 rask  person, 1-2 hjælpere, 1 servicehund samt en pladskrævende hobby?

Jeg har § 96,3, som forventes at ændres til § 96,1.
Svar
Jeg forstår, at du er bevilget Borgerstyret Personlig Assistance efter § 96 (1 eller 3) og at du bor sammen med din ex-mand i hans hus, som I desværre ikke længere har råd til at blive boende i.

Da du har behov for en handicapegnet bolig, har du mulighed for at henvende dig til din kommune med henblik på visitation til bolig, som vil være egnet til dig og din ex-mand. Kommunen har boliger, som de disponerer over af forskellig størrelse, men mange af boligerne er af den størrelse, som du nævner.

Såfremt I ikke ønsker at tage imod den anviste bolig, er muligheden, at søge lejebolig hos private udlejere.

www.boligportalen.dk er der mulighed for at finde lejeboliger. Såfremt I finder en privatudlejet bolig vil jeg anbefale kontakt til kommunen med henblik på rådgivning omkring eventuelle nødvendige ændringer.

Du skal være opmærksom på kvm-grænsen for beregning af boligstøtte, der for enlige er 65 kvm, for modtagere af døgnhjælp kan tillægges 10 kvm, for yderligere en voksen kan tillægges 20 kvm.