Gå til hovedindhold

Guillian Barré - polyradiculitis

Spørgsmål
Jeg er en 42 årig kvinde som har haft ms siden 1989. Jeg har en datter på 21 år, som blev indlagt på neourologisk afdeling i marts måned, da hun havde fået konstateret sygdommen Guillian Barré. Mit spørgsmål er nu, om dette er et forstadie til min sygdom?
Svar

Guillain Barré syndrom, som også benævnes polyradiculitis, er en nervebetændelse i nerverødder og nerver, som typisk giver føleforstyrrelser og kraftnedsættelse i arme og ben. Symptomerne kan ligne tidlige symptomer ved sklerose, men ved en undersøgelse af refleksforholdene kan man tydeligt adskille denne sygdom fra tidlig sklerose. Der er endvidere helt forskellige forandringer i rygvæsken ved denne sygdom og sklerose. Diagnosen kan iøvrigt bekræftes ved nerveledningsundersøgelser.

 

Der er ikke nogen sammenhæng mellem Guillain Barré syndrom og sklerose. Guillain Barré syndrom kan have et forløb over adskillige måneder, men generne forsvinder i reglen mere eller mindre, og der er kun lille risiko for, at sygdommen blusser op igen på et senere tidspunkt.