Gå til hovedindhold

Fyret fra mit job, hvad så med min pensionsordning

Spørgsmål
Jeg er netop blevet varslet fyret fra mit job, i forbindelse med masseafskedigelse i kommunen. Fyringen gælder fra august 2011. Kun to uger efter denne triste melding, har jeg ved en neurologisk undersøgelse på scleroseklinikken fået besked om, at jeg med nogen sandsynlighed har fået det afgørende symptom to på sclerose - jeg fik synsnervebetændelse sidste år og nu er der tegn på føleforstyrrelser og "aparte" reflekser.

Hvis jeg, i allerværste fald, ikke får nyt job fra august og jeg i en eventuel ledighedsperiode får den endelige diagnose på sclerose, bortfalder min ret til erstatning fra pensionsordningen og/eller arbejdspladsen, det vil sige kommunen, så?

Jeg kan ikke blive klog på reglerne og føler mig i den grad usikker på fremtiden, - også på det økonomiske felt.

Jeg er 40 år gammel, har 11 års anciennitet på min arbejdsplads, 13 år i jobbet i alt.
Svar
Jeg synes at du allerede nu skal kontakte dit pensionsselskab, for at sikre dig du ikke gør noget forkert i den situation du er i. De svar du får, synes jeg du skal få på skrift, så der ikke er noget at være i tvivl om.

Såfremt din pensionsordning indeholder en kritisk sygdoms forsikring udbetales denne ved sclerose efter visse kriterier, der varierer lidt fra selskab til selskab.

Du skal samtidig høre, hvordan du er stillet når din ansættelse udløber og om dine muligheder for at videreføre pensionsordningen, da det kan være meget svært at få de samme vilkår i en ny ordning gennem en eventuel ny arbejdsgiver.