Gå til hovedindhold

Fribeløb med forhøjet SU

Spørgsmål

Jeg modtager for tiden forhøjet SU, på grund af nedsat arbejdsevne.

Jeg læser på universitetet, hvor jeg læser på et lille fag. Der er meget konkurrence og jeg er nu blevet tilbudt et eftertragtet studiejob. Hvis jeg siger nej, kommer det til at få konsekvenser for min videre karriere, men hvis jeg siger ja, og er nødt til at afmelde 2-3 måneder af min SU, er jeg bange for at miste den. Dette er jeg jo ikke interesseret i, da jeg ikke kan spå om fremtiden.

Det er et skånejob og jeg kan selv bestemme arbejdstiderne.

Er det muligt at afmelde sit tilskud i 2 eller 3 måneder, uden at risikere at miste det?

Svar

Når man er på forhøjet SU, er det fordi man er vurderet til ikke at kunne tage et almindeligt studiejob.

Det er ikke udelukket, at have en ekstra indtægt ved siden af SUen og fribeløbet.

Årsfribeløbets størrelse afhænger af, hvor mange måneders SU du får i løbet af et år samt dit fribeløb i de enkelte måneder.

Årsfribeløbet beregnes nemlig, som det antydes af navnet, på årsbasis. Dette betyder, at har du i løbet af et år fået bare 1 måneds SU, er der en grænse for, hvad du må tjene i samtlige 12 måneder.

Det betyder, at du i 1 måned godt kan tjene lidt ekstra, bare du så tjener tilsvarende mindre i en anden måned. Får du ingen SU overhovedet i løbet af et år, er der til gengæld ingen grænse for, hvor meget du må tjene det år.

Så du kan, som udgangspunkt, ikke fravælge SU i din arbejdsperiode. Til gengæld vil din løn, for de 3 måneder, kunne lægges ud over hele året. Her forudsætter jeg, du ikke har anden indkomst.

Håber det giver dig en løsning.