Gå til hovedindhold

Fri til behandling

Spørgsmål

Jeg har haft sclerose i ca. 10 år og jeg arbejder i et flexjob 25 timer om ugen.

Da min læge mener, at jeg er begyndt at gå dårligere, er jeg af vedkommnde blevet anbefalet, at begynde at gå til ridefysioterapi, hvilket skulle forbedre mine balanceevne.

Nu er det imidlertid sådan, at jeg kun kan komme i behandling om formiddagen, hvilket støder sammen med min arbejdstid, der er fra kl. 8-13 hver dag.

Jeg vil hermed spørge dig om du mener, at jeg kan holde fri en dag om ugen, for at komme i behandling?

Svar

Som udgangspunkt, betragtes ansættelse under fleksjobordningen som et job under normale ansættelses vilkår. Der er dermed de samme muligheder for at gå til behandling, i rimeligt omfang.

Nu skriver du ikke noget om, hvor længe denne behandling skal finde sted, samt om det kunne være muligt for dig at hente de manglende timer på et andet tidspunkt.

Såfremt den situation du beskriver er en permanent løsning, burde man måske overveje en at nedsætte din arbejdstid til 20 timer om ugen. Dette skal så ske i samarbejde med din kommune og din arbejdsgiver.

Er det derimod en behandling med en kort tidshorisont, er det noget du bør tage op med din arbejdsgiver.

Hvis det er muligt for dig, at kompensere for hele eller dele af den manglende arbejdstid, er det en god ide at dette er forberedt til mødet, så du samtidig giver din arbejdsgiver en løsning på din manglende arbejdstid.