Gå til hovedindhold

Forværring af syn efter interferonindsprøjtning

Spørgsmål
Min søn har sklerose - han får en indsprøjtning en gang ugentligt. Det undre dog mig, at når han har taget medicinen, bliver han igen blind på øjet - hans sklerose startede med blindhed på det ene øje.
Sidst han tog medicinen begyndte han at trække på det ene ben dagen efter. Han siger, at han har kontaktet lægerne, og de mener faktisk det er en god måde han reagere på medicinen.

Han er meget sej. Han siger, han har det super godt, selv om han ligner en hængt kat - derfor er jeg meget bekymret om det passer, hvad han fortæller mig. Som mor vil jeg meget gerne støtte ham igennem forløbet med sygdommen.
Svar
På grund af ugentlige indsprøjtninger må det være Avonex, et interferonpræparat han får. Det kan medføre influenzalignende bivirkninger indenfor det første døgn efter indsprøjtningen. Det kan manifestere sig som en midlertidig forværring af symptomerne, så det kan give mening, hvad din søn beretter. Bivirkningerne bliver ofte mildere eller forsvinder, når man har fået interferon et par måneder.

Det er godt, at han tager sin skæbne så flot, og at du som mor naturligvis vil gøre alt det du kan for at støtte ham.