Forværring efter abort
d. 21 januar 2012

Jeg har lige netop aborteret i 8-10 uge.
Kan jeg forvente at få en reaktion fra min sclerose, ligesom når man har født?
Kan det tænkes at p.g.a. jeg tog Copaxone, at det er grunden til at jeg aborterede? Jeg holdte med medicinen i uge 6, lige da jeg havde konstateret graviditeten.

Man kan dårligt forestille sig, at du skulle få forværring af sklerosen efter abort i 8-10 uge, da graviditets-hormonniveauet endnu ikke har nået de koncentrationer, der reelt virker beskyttende mod MS.
Da det heller ikke er så lang tid siden du stoppede Copaxone, vil du formentlig stadig have en hvis effekt af behandlingen, og jeg mener ikke du har grund til at frygte, at sklerosen blusser op på grund af din abort.
Der er ikke noget der tyder på at Copaxone skulle øge risikoen for abort, hvilket heller ikke er tilfældet for interferon, ifølge den seneste forskning på området.

Skrevet d. 21 januar 2012