Gå til hovedindhold

Forsøg med minocyklin

Spørgsmål
Jeg har hørt om en undersøgelse med minocyklin, som jeg gerne vil høre lidt mere om hvad går ud på? Derudover vil jeg gerne høre din vurdering af, om ville være en god idé for mig at være med i denne undersøgelse? Jeg har haft 2, måske 3, attakker i år.
Svar

Det er rigtigt, at der i øjeblikket er et forsøg igang med Rebif 44µg og minocyklin, som er et antibiotikum. Det betyder, at man vil afprøve, om der er en forbedret virkning ved at tillægge minocyklin, idet forsøg tidligere har vist, at minocyklin måske kan have en positiv virkning på immunsystemet i forhold til MS.

Halvdelen af deltagerne i forsøget får minocyklin-tabletter og den anden halvdel får placebo ("snydemedicin"). Hvem der får hvad, afsløres først når forsøget afsluttes.

Kriterierne for deltagelse er blandt andet at man skal have startet behandling med Rebif 44 mindst 3 måneder og højst 4 måneder inden inklusion i forsøget. Det er således ikke aktuelt for dig, hvis du har været på Rebif 44 i længere tid end beskrevet ovenfor, og man kan heller ikke på nuværende tidspunkt bruge det som behandlingsforbedring, da man som sagt ikke kender effekten endnu.

Hvis du har haft 2 sygdomsangreb indenfor det sidste år, opfylder du muligvis kriterierne for Tysabri-behandling, det må den neurolog der behandler dig afgøre.