Gå til hovedindhold

Føleforstyrrelser, recidiv

Spørgsmål

For ca. 8 år siden oplevede jeg sovende fornemmelser i benene, op til ca. talje-niveau. Desuden oplevede jeg svimmelhed og spjætten. Jeg blev indlagt og fik foretaget alle tænkelige undersøgelser; MR-scanning, elektro-nervebane-kontrol, lumbalpunktur, borelia m.m. Alt var negativt. Der fandtes tilsyneladende ingen forklaring. Eneste bud på en diagnose, var hvad de kaldte for Polyradiculitis, hvad det så end dækker over(?)

Igennem de sidste år har jeg kun oplevet let svimmelhed, og spjætten. De sidste 3 år har jeg dog, stort set, ikke haft nogen symptomer.

Nu har jeg imidlertid fået føleforstyrrelser igen. Denne gang som sovende fornemmelser i fødderne.

Mit spørgsmål lyder: Kan der være tale om MS, selvom dette blev udelukket for 8 år siden?

Måske det også lige skal siges, at jeg desuden lider af myxødem og generaliseret angst, hvorfor jeg får følgende medicin: Zoloft, Eltroxin, Alopam og er for nylig opstartet i Puspiron, med henblik på at trappe ud af Alopam.

Svar

Polyradiculitis er en betændelsesreaktion i selv nerverødderne, der udgår fra rygmarven, hvorimod dissemineret sclerose er en betændelsesreaktion i hjerne og/eller rygmarv (centralnervesystemet). Begge dele kan give føleforstyrrelser.

Ved polyradiculits er det oftest forhøjet protein i rygvæsken, men i de tidlige stadier kan rygvæsken være normal. Det kan den også være ved 1. symptom på dissemineret sclerose. Der kan således være tale dissemineret sclerose, men andre forklaringer skal udelukkes.

Jeg foreslår at du kontakter egen læge og bliver undersøgt samt henvist til neurolog snarest, så det kan blive afklaret.

I dit tilfælde har du jo også andre sygdomme og får medicin - begge dele kan teoretisk set spille ind.