Gå til hovedindhold

Fod- og håndcykler

Spørgsmål

Ved du om der findes et godt hjælpemiddel til at træne gang- og armfuntioner? Jeg har selv set på Reck Moto, men det er efter min opfattelse meget dyrt, da mine midler er begrænsede.

Er du derudover bekendt med hjælpemidler til signalgivning i invalidebiler? Min venstre arm er meget svag og kan nærmest ikke bruges. Jeg har nu en boks monteret på rattet som skulle muliggøre signalgivning med højre hånd, samtidig med at højre hånd er på rattet (denne blev monteret i 1996), den fungerer dog ikke så godt som jeg kunne ønske.

Svar

Hjælpemidler og træningsudstyr er noget dyrt noget. Reck Moto fra Procare er så også en af de bedste, med motor der tilpasser sig din styrke og udholdenhed.

 

Jeg har kigget lidt på hvad andre muligheder du muligvis kunne bruge, og det afhænger jo af hvor meget styrke og muskelkraft du selv har. Inde på hjemmesiden www.hmi.dk, kan du, under "søg hjælpemidler", finde gode og brugbare produkter til at træne med, brug søgeordet "træningsredskaber".

 

Jeg kan nævne følgende som mulige:

 

Thera fit plus ( hmi nr 30642) fra handicare (www.handicare.dk) - en el-træner der træner enten ben eller arme. Pris kr. 9535 uden moms.

 

Lemco aktiv ( hmi nr. 35693) fra Lemco (telefon nr. 33254002) - en el-træner der træner både ben og arme på samme tid. Pris kr. 24125 uden moms.

 

Thera aktiv ben/armtræner fra Handicare - en manuel træner der træner både ben og arme på samme tid. Pris kr. 16380.

 

Jeg vil dog foreslå at du taler med din fysioterapeut om dit behov for træning, inden du eventuelt beslutter dig for at købe. Tjek også internettet for træningsmuligheder i træningscentre - jeg ved at der er udviklet træningsredskaber specielt for at man lettere kan komme til med en kørestol. Jjeg ved ikke om disse er kommet i almindelige træningscentre endnu, men her kunne det være en mulighed at kontakte dansk handicap forbund og høre hvor deres meddlemmer træner.

 

Du spørge også til signalgivningen i din bil. Her findes der jo næsten lige så mange muligheder og løsninger som der findes problematikker, men det kræver en ny vurdering. Jeg vil kraftigt anbefale dig at tage kontakt til din egen læge. Der er behov for en ny vurdering af den særlige indretning i din bil, så at du kan færdesså sikkert som muligt i trafikken.