Gå til hovedindhold

Flytning til ny kommune

Spørgsmål

Jeg har i en årrække forsøgt at komme tilbage til Bornholm, hvor jeg er født og opvokset, men det er ikke sådan, lige noget man bare gør. Som sclerosepatient er der selvfølgelig nogle krav til let adgang, elevator osv., så ventetiden er meget lang og huslejen dyr. Jeg har set på et hus, der er til salg med de nævnte kvaliteter til meget anderledes priser ca. 2200,- pr måned.

Men hvordan vil jeg stå juridisk? Kan det overhovedet lade sig gøre - underforstået - er det lovligt for en førtidspensionist at købe fast ejendom? Og er der ulemper for en pensionist ved sådan en handel?

Svar

Som førtidspensionist kan man købe fast ejendom som alle andre. Det er ikke noget, som din kommune blander sig i. Kommunen yder ikke nogen form for økonomisk hjælp i forbindelse med erhvervelse af fast ejendom, der må du - som andre - i givet fald kontakte dit pengeinstitut for nærmere vejledning.

Med hensyn til "ulemper" ved jeg ikke helt, hvad du mener - det har ikke betydning for din pensionsberegning, hvis det er det, du mener.

Jeg vedhæfter link vedrørende boligsikring til pensionister med fast ejendom.