Gå til hovedindhold

Flytning til ny kommune

Spørgsmål

Jeg har en moster, som er ramt af sclerose, og hendes store ønske er at flytte til Greve i nærheden af mig, da vi er meget tætte, og hun har ingen børn selv. Jeg har ringet til Københavns og Greves kommune, for at høre om hvordan vi gør det, men de sender mig rundt i manegen hele tiden, og da jeg selv er på førtidspension på grund af dårligt helbred, er det svært at overskue det. Så er det noget I kan hjælpe mig med? Er der nogle paragraffer jeg kan bruge, så det ikke er så omstændigt?

Svar

Det drejer sig først om, at blive visiteret til handicapegnet bolig i bopælskommunen, som er København - som jeg forstår. Her skal henvendelse rettes til.

Når Københavns Kommune har truffet afgørelse om berettigelse til handicapegnet bolig, er det muligt at flytte. Tilflytningskommunen (Greve) skal så også vurdere om betingelserne er opfyldt her kontaktes.

Som reglerne er, kan man flytte til handicapegnet bolig i en anden kommune end bopælskommunen. Optagelse sker i givet fald på venteliste, hvor der hver gang, der er en bolig ledig vurderes behovet hos ansøgerne.

Din moster kan også kontakte socialrådgiveren i Scleroseforeningen for nærmere i givet fald. Navn og træffetid kan ses på hjemmesiden.