Gå til hovedindhold

Flimresyn, er synsnervebetændelse årsag

Spørgsmål
Jeg har over de seneste par uger, oplevet at mit syn på højre øje er helt umuligt. Det flimrer og jeg har svært ved at sidde foran en pc eller læse. De sidste par gange er det ligesom gået over igen, det føles egentlig som starten på en migræne, men uden hovedpinen.

Jeg har for år tilbage haft synsnervebetændelse på venstre øje, men jeg kan ikke huske, at der var disse forvarsler. Tyder de her symptomer på, at jeg er ved at få en synsnervebetændelse på højre øje?

Skal jeg evt. kontakte min læge med henblik på attakbehandling - forebygge? Det skal lige siges, at jeg har været uden medicin i over ½ år, men er lige startet i Copaxone behandling for en uge siden.
Svar
Umiddelbart tyder dine symptomer ikke på synsnervebetændelse, og karakteren af symptomerne lyder mere som aurasymptomer, der kan optræde med og uden efterfølgende migrænehovedpine. Men de varer jo ikke konstant i 2 uger.

Det er svært at stille diagnose pr. email - og jeg synes - du skal få en øjenlægetid og give en grundig sygehistorie, og få checket om der som en tredje mulighed er noget øjenlægen kan se galt.

Du havde nok haft nemmere ved at få en hurtig tid, hvis du havde henvendt dig, mens symptomerne var værst. Forbered dig med at fortælle om symptomerne, f.eks. karakteren (flimren el. tågesyn), om ensidigt, hvor i synsfeltet, udbredning tidsmæssigt (om det starter og breder sig og fra hvor til hvor, dvs. hvad ser du over tid?), og om intensitet ændrer sig, og hvad der provokerer og evt. lindrer. Og om der er efterfølgende hovedpine (hvor længe efter? intensitet? varighed? faktorer for provokering el. lindring?). Dette går mest på at afklare om det er aurasymptomer.

Hvis der er smerter bag øjet ved øjenbevægelse, kan det tale mere for synsnervebetændelse.