Gå til hovedindhold

Flere spørgsmål

Spørgsmål

Jeg skriver da jeg, efter at have været inde og læse en del på hjemmesiden, stadig har nogle presserende spørgsmål, som jeg håber du kan hjælpe mig med:

1. Kan en MR-scanning imellem atakerne konkludere (med næsten 100% sikkerhed) om der er tale om sclerose? Jeg har haft to perioder, med 9 måneders mellemrum, hvor jeg har oplevet henholdsvis. snurren i hele kroppen, muskelstivhed, delvise lammelser i benene, stramninger i ansigtet, følelsen af at gå på vat. Anden gang har været klart den værste og det er ikke ovre endnu.

2. Kan alle disse symptomer opstå som følgevirkninger af en hepatitis-vaccine (A+B), som jeg fik i efteråret 2006 (booster) og igen i foråret 2007? Mine første symptomer kom 3 måneder efter sidste indsprøjtning.

3. Ved man om vægttab har nogen betydning for udvikling af sclerose? Jeg var, samme år som jeg blev vaccineret, gået ned i vægt fra en str. 38 til en str. 36.

Svar

1. &#160Hvis man har haft et enkelt attak og den første MR-skanning findes karakteristisk for dissemineret sklerose, kan diagnosen stilles såfremt der mindst en måned senere, foretages en ny MR-skanning, der viser en eller flere nye sklerose-forandringer. Hvis man har haft to attakker, kan diagnosen derimod stilles på baggrund af en enkelt MR-skanning, se også Diagnose og undersøgelser.

2. Der foreligger en række undersøgelser, der ikke kan påvise, at hepatitisvaccine har nogen sammenhæng med udvikling af sklerose.

3. Vægttab har heller ingen kendt sammenhæng med udvikling af sklerose.2. Der foreligger en række undersøgelser, der ikke kan påvise,&ampnbspat hepatitisvaccine har nogen sammenhæng med udvikling af&ampnbspsklerose.

3. Vægttab har heller ingen kendt sammenhæng med udvikling af sklerose.