Gå til hovedindhold

Fleksjobsøgning

Spørgsmål

Så fik jeg endelig lov at slippe for pension, min arbejdsprøvning er overstået og mit fleksjob er godkendt - rigtig dejligt. Nu mangler jeg så bare et sted at komme i fleksjob, og på kommunen er der ikke noget hjælp at hente, så nu prøver jeg at se om du kan hjælpe mig:

Når jeg nu finder virksomheder, der i min verden kunne være et okay sted at arbejde, hvordan griber jeg det så bedst an? Sender jeg en uopfordret ansøgning, ringer jeg til dem, eller møder jeg simpelthen bare op hos dem? (Også mere så de kan se mig som person, og se at jeg ikke er mere handiccapet end som så).

Svar

Først vil jeg gerne have lov at sige, at det Kunne lyde til du har kæmpet for at få din godkendelse til fleksjob - flot.

I forhold til hvordan du bedst griber det an, at skulle søge flekjob, så kunne jeg fristes til at sige ja til alle de tre muligheder du nævner, idet der jo ofte er flere virksomheder der er interessante, og du dermed kan prøve forskellige indfaldsvinkler af over for dem, til du finder ud af hvilken af dem der bliver bedst modtaget, og så fokusere på den.

Under alle omstændigheder er det en god idé at udarbejde noget ordentlig præsentationsmateriale, som du dels kan sende ud på opslåede stillinger, men som du også kan bruge som uopfordret ansøgning.

Præsentationsmaterialet er et sæt, der består af en ansøgning samt et vedhæftet CV. Der er ingen regler for, hvor meget det må fylde, men en ansøgning på én side, der er stillet pænt op, plejer at være fint.

Der skal, i din ansøgning, være en overordnet beskrivelse af hvad du tidligere har lavet, lidt om den måde du arbejder på og lidt om hvad der motiverer dig. Husk at skrive hvad du gerne vil arbejde med (hvis det er en uopfordret), samt meget konkret om din sygdom, og det at du er bevilget fleksjob. Vedlæg eventuelt folder om fleksjobordningen.

Dit CV skal indeholde det du tidligere har været beskæftiget med samt dine uddannelser. Du skal særligt lægge vægt på de ting du igen søger at arbejde med. Omkring udformning af materialet er det vigtigt at det er dig der "skinner" igennem. Du kan søge eksempler på nettet eller biblioteket.

Telefonen er et godt værkstøj til jobsøgning. Det er her du får en dialog med virksomhederne, og her du får mulighed for at høre om deres interesse i at ansætte dig som deres nye medarbejder. Endvidere kan du benytte den person du snakker med som hjælp, til afklaring af jobmuligheder, du kan for eksempel høre om vedkommende kender andre du med fordel kan kontakte, internt eller eksternt.

Telefonen skal også bruges som opfølgning på udsendelse af uopfordrede ansøgninger, således at du efter et par dage ringer op for at høre om deres interesse i et møde med dig.

At tage ud til virksomheder, uden forudgående aftale, kan være svært. Det er brancheafhængigt, hvordan det bliver modtaget, så her må du foretage din egen vurdering. Du skal her desuden huske på, at du måske bruger uforholdsmæssigt lang tid på transport for at skabe den første kontakt - en tid du kunne bruge mere optimalt.

En helt anden mulighed kunne være aktivering af dit netværk; få et lavet en liste over de mennesker som du kender, få skabt nogle kontakter til dem med henblik på at samle informationer - eller brug dem direkte i forbindelse med din jobsøgning.Hvis dem du kontakter ikke umiddelbart kan hjælpe dig, kender de måske nogen du kan kontakte.

At kommunen ikke direkte kan hjælpe dig, betyder ikke at de måske ikke kunne give nogle navne på virksomheder der tidligere har haft ansatte under fleksordningen.

Husk at uanset hvilken fremgangsmåde du vælger, så skal forberede dig. For eksempel skal du, i forbindelse med brug af telefonen tænke igennem hvad du vil sige, og hvilke argumenter du vil møde, så du kan give et ordentligt og gennemtænkt svar.

Statistikken viser at langt størstedelen af de job der bliver besat, ikke har været synlige på jobmarkedet, så din ide er god, og jeg ønsker dig alt mulig held og lykke.