Gå til hovedindhold

Fleksjob, hvordan

Spørgsmål

Jeg har sclerose og havde i sommers et attack. Jeg har, grundet dette attack, kørt på en deltidssygemelding siden 1. august. Jeg er nu oppe på 30 timer - jeg har fået en sygemelding der er gældende til 4. oktober i år.

Mit spørgsmål er nu: Har jeg nogen som helst mulighed for at kunne blive på 30 timer, men få løn for 37 timer? Hvis ja, hvordan griber jeg det så an?

Det skal siges at jeg har en meget forstående arbejdsgiver.

Svar

Det lyder til, at du med hensyn til fremtidig jobmulighed, er heldigt stillet.

Det du skal gøre, er at melde til kommunen at du vil søge om tilskud til din løn, så du trods det at du arbejder 30 timer, vil få lønkompensation.

Det mest almindelige ville være at du kommer under fleksjobordningen, der er en ordning mellem kommunen, din arbejdsgiver og dig. Under denne ordning vil arbejdsgiveren få løntilskud til dig.

Med stor sandsynlighed skal du gennem en arbejdsprøvning for at få en vurdering af din nuværende arbejdsevne. Denne arbejdsprøvning kunne foregå på din nuværende arbejdsplads.

Arbejdsprøvningen vil resultere i en vurdering af din arbejdsevne, altså det antal timer om ugen du forventes at kunne arbejde.

Der findes andre løntilskudsordninger, men i forbindelse med sclerose er det almindeligt at man kommer under ordningen med fleksjob. Hvordan din ordning bliver stikket sammen er ikke til at sige, men erfaringerne med ordningen er meget positive, og da din arbejdsgiver allerede har udvist stor fleksibilitet og forståelse, som er en af forudsætningen for et succes, syntes jeg det ser ud til at være løsningen - også for dig.

Der er ikke umiddelbart kendskab til scleroseramte der har søgt om tilskud gennem fleksordningen, og som ikke har fået det.

Held og lykke.