Gå til hovedindhold

Faren ved urigtige risikooplysninger

Spørgsmål

I forbindelse med ændring af forsikringssummer har jeg fået tilsendt en række spørgsmål fra mit pensionsselskab. De lyder som følger:

1. Har du indenfor de sidste tre år været uarbejdsdygtig forårsaget af sygdom (bortset fra forkølelse, influenza og lign.) eller et ulykkestilfælde?

2. Har du indenfor de sidste tre år været indlagt på hospital eller fået foretaget operation?

3. Har du nogen årsag til at forvente, at du skal lægelig behandles eller opereres indenfor de næste 12 mdr. ?

4. Er du omfattet af sag om eller ansat i skåne- eller fleksjob eller tilsvarende særlig jobordning?

Til dette tænkte jeg umiddelbart 4 x NEJ, men blev så i tvivl om spg. nr. 3. Jeg får jo min Sclerosemedicin (Avonex). Det er jo noget jeg allerede får og har fået i et par år. Det er ikke noget, der opstartes indenfor de næste 12 mdr. Ved første tanke overvejede jeg slet ikke, at det kunne høre ind under der - Det er jo bare en del af dagligdagen. Men vil pensionsselskabet anse dette som "lægelig behandling" og bør jeg derfor svare JA til spg.3 og dermed ødelægge det hele for mig selv, idet jeg så ikke kan få ændret mine dækninger? Håber jeg kan få en eksperts syn på denne sag - Tak.

Svar

Det er vigtigt, at man svarer ærligt på spørgsmålene, ellers er man i fare for at afgive urigtige risikooplysninger, hvilket i sidste ende kan betyde, at man har gået og betalt til en forsikring, som aldrig vil blive udbetalt.

Jeg medgiver dig, at der kan svares både og til spørgsmål 3, og at hvis du svarer ja, kan du nok være sikker på der vil blive efterspurgt ekstra helbredsoplysninger, der i sidste ende kan betyde du ikke kan få dækningerne.

De spørger jo som sådan ikke til om du får nogle former for medicin, og det vil helt sikkert blive et spørgsmål, hvor besvarelsen vil blive taget op, hvis der sidenhen opstår et behov for at ansøge om udbetaling fra forsikringen.

Dvs. det kan ende i en argumentation om ord og i værste fald om en retssag hvis du svarer nej.

Måske du skulle skrive til dem ang. spørgsmål 3, om det at man får medicin uden at komme ind på hvad det er, gør noget i forhold til spørgsmålet.