Gå til hovedindhold

Får jeg for meget Baklofen

Spørgsmål
Jeg har et stort problem med Baklofen. Jeg tager 45 mg om dagen - 20 mg kl. syv, 15 mg kl. halv to, 10 mg kl. halv elleve. Jeg hviler ca. en time kl. tolv om dagen, jeg træner om formiddagen.
De 15 mg jeg får kl. halv to virker på den måde at en halv time efter indtagelse, kan jeg ikke gå og bliver svimmel og får meget dårlig balance, jeg kan begynde at gå igen ca. kl syv igen efter hvile.

Jeg har sekundær MS og har haft sclerose i næsten 14 år, jeg får Baklofen for stive ben, og kan gå ca. 400 m om formiddagen, får jeg for meget baklofen om eftermiddagen, eller er det noget andet?
Svar
Det kan godt være du får for meget Baklofen midt på dagen. Følsomheden for Baklofen er meget forskellig fra menneske til menneske, og selvom du ikke får en stor døgndosis generelt set, kan det alligevel være i overkanten for dig.

Du tager relativt mere om morgenen (20 mg), og det kan også være årsagen til, du får det skidt efter den anden dosis (15 mg). Det er muligvis kun små ændringer, der skal til for at du i stedet er velbehandlet, og derfor synes jeg først at du skal prøve at omfordele din dosis, så du tager 15 mg alle tre gange i løbet af dagen. Hvis du stadig bliver dårlig midt på dagen, skal du reducere din dosis klokken halv to med 5 mg, indtil du ikke længere har bivirkninger.