Gå til hovedindhold

Erhverskørekort skal fornyes

Spørgsmål

Jeg skal have fornyet mit erhvervskort igen (hvert 5. år). Denne gang har jeg fået et brev fra politiet, at embedslægen skal tage stilling til fornyelse. Det har ikke været et emne tidligere.

Mit spørgsmål går ud på, om I har kendskab til andre med sclerosediagnosen, om I er vidende om f.eks. taxa chaufører eller bus chaufører som jo også har erhvervskort. Mit arbejde gennem 20. år er afhængig af kortet, så det fylder selvsagt meget lige nu. Der er lang ventetid, så ville være rart at høre jeres svar i mellemtiden. Jeg har haft ds. sclerose i 10 år og har ikke problemer med at føre bil i øvrigt. Så kender I til: Ja, kort og godt, f.eks. aktive taxa chaufører med sclerose?

Svar

Kravene omkring kørekort er skærpet gennem årene, derfor vil der oftest blive krævet yderligere vurderinger. Det er en lægelig vurdering, men jeg kender da fortsat personer med sclerose, der har erhvervskort.

Jeg forstår godt, at det fylder meget i ventetiden. Det bedste jeg kan foreslå dig er at orientere dig på Sundhedsstyrelsens hjemmeside, hvor diverse oplysninger vedr. helbred og kørekort er samlet. Du kan se siden her http://sundhedsstyrelsen.dk/da/soeg?q=k%C3%B8rekort