Gå til hovedindhold

Ercoril mod blæreproblemer

Spørgsmål

Jeg har fået ordineret Ercoril 15mg, som jeg bruger når jeg skal ud af huset i længere tid - det har dog lidt været med skiftende held.

Jeg spørger derfor nu: Hvordan virker de? Og hvor mange må jeg tage på et døgn (jeg vejer 73 kg)?

Svar

Ercoril er et gammelt lægemiddel, som oprindeligt blev udviklet til behandling af mavesår. Normaldosis til mavesårsbehandling er 1–2 tabletter 2–3 gange dagligt. Hvilket uændret kan overføres til blæreproblemer.

Ercoril virker hæmmende på vandladningsrefleksen. Du har ret i, at virkningen er usikker, når man ikke tager medicinen fast. Desuden er virkningen forskellig fra person til person, og derfor er det nødvendigt at få personlig erfaring, udfra forholdet mellem virkning og bivirkninger. Den hyppigste bivirkning er mundtørhed, fordi tabletterne også virker hæmmende på spytkirtlerne.

I forhold til de nyeste blæredæmpende lægemidler (Detrusitol, Vesicare og Emselex) virker Ercoril hurtigere og kortere. De nye midler har depotvirkning, hvilket betyder, at man kan nøjes med 1 eller 2 tabletter dagligt, og formentlig er forholdet mellem virkning og bivirkninger mere gunstigt.