Gå til hovedindhold

Er kløe et MS symptom

Spørgsmål

Jeg lider af kløe siden ca. 7 år tilbage. Tager 2 antihistaminer dagligt, pga. de gener kløen giver mig. Lider ligeledes af urticaria - har dermografisme.

Fik min MS diagnose i november 2007. Jeg har spurgt min egen praktiserende læge til kløen og er blevet henvist til en hudlæge, der ud fra blodprøver har fundet, at jeg IKKE har nogle allergier overhovedet.

Så har jeg talt med en af neurologerne på Glostrup hospital, som, da jeg spurgte, om det kunne hænge sammen med MS - neuropati, sagde, at jeg var den første patient med MS af alle dem, han havde mødt, der har nævnt dette problem.

Jeg har talt med andre, som har MS, og der er flere end mig, der lider af kløe. Hvad er dit bud på denne kløe? Kan det være neuropati? Kan man læse om dette nogle steder? Har De adgang til videnskabelig artikler der handler om dette? Er det i orden, at jeg tager 2 antihistaminer til at behandle kløen, eller har De et andet, måske bedre, forslag til behandling?

Svar

Kløe er et relativt sjældent MS symptom. Det har ikke noget med neuropati (nervebetændelse) at gøre, men regnes for at være en føleforstyrrelse, opstået som følge af MS, som man kan behandle med forskellige typer medicin, som fx. Trileptal, Gabapentin eller Lyrica, der plejer at have god effekt på disse symptomer.